Uskršnji doručak u Sinju 2024. uz puno veselja i tradicije!

I ove godine za vrijeme Uskrsa u Sinju je održana manifestacija pod nazivom “Uskršnji doručak”.

Ovaj nezaboravni događaj organizirali su naši prijatelji iz kulturno-umjetničkih društava uz potporu Grada Sinja, Županije Splitsko-dalmatinske i Turističke zajednice grada Sinja.

Naši dragi članovi KUD-a Cetina s ponosom su se pridružili organizaciji ovog događaja, kao i mnogim sličnim manifestacijama. Bila je to prilika da zajedno proslavimo najradosniji kršćanski blagdan i oživimo tradiciju našeg kraja.

Posjetitelji su na Uskršnjem doručku u Sinju 2024. imali priliku uživati u prezentaciji tradicionalnih običaja Uskrsa i bogatstvo okusa našeg kraja. Atmosfera je bila prožeta zvucima pjesme i veselja, dok su stolovi obilovali raznovrsnim delicijama. Od suhomesnatih proizvoda, kao što su pršut, kuhana šunka i kobasice, do domaćih sireva i tradicionalnih kolača, poput orahnjače i sinjskih raviola. Naravno, ni Uskrs nije potpun bez šarenih jaja, koja su krasila stolove u svim bojama i ukrasima.

Veliki broj građana, posebno djece, posjetio je ovaj jedinstveni događaj koji je već postao tradicija u našim krajevima. Raduje nas što smo imali priliku biti dio ove prekrasne manifestacije i što smo zajedno stvarali nezaboravne trenutke.

To jutro Uskršnjeg doručka ulice grada SInja bile su živahne, ispunjene domaćim i stranim posjetiteljima. Veliki broj građana, među kojima je bilo mnogo djece, radoznalo je istraživao raznolikost i bogatstvo ovog tradicionalnog događaja. Grad Sinj, kroz manifestacije poput ove, sve više postaje prepoznatljivo turističko odredište. Sudjelovanje u ovom jedinstvenom događaju nije samo bilo prisustvovanje, već i aktivno sudjelovanje u očuvanju naše kulturne baštine i stvaranju dragocjenih uspomena. Raduje nas što smo imali priliku biti dio ove prekrasne manifestacije te što smo zajedno stvarali nezaboravne trenutke, čineći Sinj domaćinom još jednog nezaboravnog Uskrsa.

Hvala svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja, kao i svima koji su nas podržali svojim prisustvom. Veselimo se sljedećem susretu i novim prilikama da zajedno slavimo naše bogatstvo kulture i tradicije.