Uprizorenje Badnje večeri u organizaciji KUD-a Cetina i Grada Sinja

U srcu Cetinskog kraja, Kulturno umjetničko društvo Cetina u suradnji s Gradom Sinjom organiziralo je nezaboravno iskustvo uprizorenja tradicionalne badnje večeri. 23. prosinca 2023., Sinjska pijaca postala je epicentar božićne čarolije.

Posjetitelji su uživali u predivnim božićnim i tradicionalnim pjesmama koje su ispunile zrak, dok su članovi društva pripremali izvanredna jela, poput kiselog kupusa, suhog mesa, sarmi i kobasica – prava poslastica koja oživljava okuse blagdana. Svi prisutni imali su privilegiju kušati ova gastronomska remek-djela.

Osim toga, tradicija je bila oživljena uz šarene narodne nošnje koje su pričale priču o bogatoj kulturnoj baštini Cetinskog kraja. Okupljeni građani stvorili su atmosferu zajedništva, gdje su se tradicija i suvremeni duh sjedinili.

Posebna zahvala ide sponzorstvu Grada Sinja i gradonačelniku Miru Bulju, uz čiju je podršku ovaj događaj postao ne samo kulturni spektakl već i izraz zajedništva u božićno vrijeme. Svi smo zajedno stvorili nezaboravnu Badnju Večer u Sinju.