KUD Cetina na Čačvina Megdan festu 2023

I ove godine u Čačvini je održan Megdan fest, 9. po redu Festival tradicionalnog muškog glazbovanja na impresivnoj lokaciji Megdan, podno srednjovjekovne utvrde Čačvina i crkve Svih Svetih, koji se održava u okviru proslave blagdana Sv. Vida

KUD Cetina predstavljao je našu zajednicu s ponosom i strašću, kroz svoje nošnje, oživjeli su priče naših predaka i prenijeli nam osjećaj povezanosti s našim nasljeđem.

Nakon svečanog misnog slavlja, posjetitelji su uživali u bogatom i raznolikom programu. Brojni kudovi, umjetnička društva i talentirani pojedinci izveli su tradicionalne napjeve poput rere, gange, ojkavice i treskavice. Također, virtuozno su svirali tradicionalne instrumente poput gusala i diple.

Folklorne plesove koji su izvedeni donijeli su jedinstvenu energiju i šarm ovom događaju. Posjetitelji su imali priliku doživjeti autentičnu tradicionalnu glazbu i ples, uroniti u bogatstvo kulturne baštine našeg kraja.

Unatoč izazovima vremenskih uvjeta, Megdan fest je uspješno okupio zaljubljenike u tradiciju i ljubitelje folklorne glazbe. Ova manifestacija predstavlja iznimnu priliku da se promovira bogatstvo i važnost očuvanja naše kulturne baštine.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)